BÜTÜN CAMİLER TEMİZLENİYOR

Yalvaç Belediyesi her yıl Ramazan Ayı öncesi yaptığı genel cami temizliği çalışmalarına başladı.

Yalvaç Belediyesi her yıl Ramazan ayı öncesi düzenli olarak yaptırdığı genel cami temizliği çalışmalarına Ramazan Ayının yaklaşması üzerine bu yıl da başladı. Kasaba ve köy camilerinden başlatılan çalışma ilçe merkezindeki camilerinde temizlik işlemlerinin yapılmasıyla tamamlanacak. Yalvaç Belediye Başkanı Av. Halil Hilmi TÜTÜNCÜ “ Camilerimiz geleneğimizde Allah’ın evleri olarak anılır. Bu düşünce kültür kodlarımıza öylesine işlemiştir ki; milletimiz zaten Allah’ın evlerini temiz tutmak hususunda görülmemiş bir hassasiyet sergiler. Ancak yine de biz, her yıl özellikle Ramazan Ayı öncesinde kasaba ve köylerimizdeki camilerimizde dâhil olmak üzere ilçemizdeki tüm camilerimizin detaylı temizliklerini yaptırıyoruz. İçinde bulunduğumuz salgın şartları da bu tür temizlik çalışmalarının önemini de bir kat daha artırıyor. Her ne kadar salgın tedbirleri kapsamında bu Ramazan Ayında teravih namazlarımızı evlerimizde kılacak olsak da alınan tedbirlerle bu şartlar altında geçireceğimiz son Ramazan Ayı olmasını ümit ediyoruz. Bu vesileyle buradan vatandaşlarımıza kurallara uymak hususunda daha hassas davranmaları çağrısında bulunmak istiyorum. Ramazan Ayı bizim bu illetten kurtulmamız için büyük bir fırsat olabilir. Tedbirlere tam tamına uyarak geçireceğimiz bir ay önümüzdeki 11 ayın çok daha rahat geçmesine vesile olacak. İnşallah topyekün verilecek bir mücadele ile bu salgından bir an evvel kurtulacağız.” dedi.

Görseller

2021-04-15