YALVAÇ BELEDİYESİ’NDEN DEZENFEKSİYON KABİNİ

Tüm dünyada hızla yayılan Koronavirüs için yeni tedbirler hayata geçirilmeye devam ediyor.
Yalvaç Belediyesi’de gerek Sağlık Bakanlığı’nın talimatları gerekse de yaygın olan diğer uygulamaları takip ederek koronavirüs tedbirlerine bir yenisini daha ekledi.
Yalvaç Belediyesi tamamen kendi imkânlarıyla ürettiği dezenfektan tünelini Anlatan Meydanı’nda uygulamaya koydu.
Öncelikli olarak işe gitmek için dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlar düşünülerek yapılan dezenfekte tünelinden isteyen herkes yararlanabilecek. Ayrıca sistemin tasarımında Türk Bayrağı kullanılarak bu günlerde en fazla ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberlik duygusuna da atıfta bulunulmuş. Sistem giriş yönünden giren kişiyi, sensorün algılamasıyla otomatik olarak sisleme mekanizması devreye giriyor. Sisleme yöntemiyle dezenfeksiyonda nozullardan gelen dezenfektanlı sıvı, sis bulutu haline dönüştüğünden, kişi üzerinde ıslaklık yapmadan sisin değdiği tüm alanlardaki mikroorganizmalara ulaşmaktadır.

2020-04-10