BÜTÜN CAMİLER TEMİZLENİYOR

Yalvaç Belediyesi her yıl Ramazan Ayı öncesi yaptığı genel cami temizliği çalışmalarına başladı.

Yalvaç Belediyesi her yıl Ramazan ayı öncesi düzenli olarak yaptırdığı genel cami temizliği çalışmalarına Ramazan Ayının yaklaşması üzerine bu yıl da başladı. Kasaba ve köy camilerinden başlatılan çalışma ilçe merkezindeki camilerinde temizlik işlemlerinin yapılmasıyla tamamlanacak. Yalvaç Belediye Başkanı Av. Halil Hilmi TÜTÜNCÜ “ Camilerimiz geleneğimizde Allah’ın evleri olarak anılır. Bu düşünce kültür kodlarımıza öylesine işlemiştir ki; milletimiz zaten Allah’ın evlerini temiz tutmak hususunda görülmemiş bir hassasiyet sergiler. Ancak yine de biz, her yıl özellikle Ramazan Ayı öncesinde kasaba ve köylerimizdeki camilerimizde dâhil olmak üzere ilçemizdeki tüm camilerimizin detaylı temizliklerini yaptırıyoruz. Bu yıl Coronavirüs tehdidinin de olması sebebiyle zaten kentimizde bir temizlik seferberliği ilan etmiş durumdayız. İlçemizde; otogarımız, otobüs durakları, kamu kurumları, umumi tuvalet ve çeşmeler başta olmak üzere tüm toplu kullanım alanları bir bir ilaçlanarak dezenfekte ediliyor. Bu anlamda bu yıl camilerimizin detaylı olarak temizliklerinin yapılması daha da anlamlıdır. Bu tür ilaçlama çalışmalarımız ve temizlik işlemlerimiz artarak devam edecektir” dedi.

2020-03-16