Belediye
    Ana Sayfa > Yalvaç Hakkında > Görülecek Yerler > Çınaraltı

ÇINARALTI

YALVAÇ - Görülecek Yerler

1200 Yıllarında dikildiği tahmin edilen ve yaklaşık 800 yaşında bir anıt gibi yükselen Ulu Çınar takriben 25 metre boyundadır. Gövde çevresi 10.25 metre, çapı 3.26 metre olan ağacın dal uzunluğu ise 7.50 ile 15.80 metre arasında değişmektedir.

Ağaç, Antalya Koruma Kurulu tarafından 11 Mayıs 1992 tarih ve 1401 karar no ile tescil edilmiştir.

Ulu Çınar'ın etrafında bulunan Devlethan Camii, Medrese, ve Hamam, Selçuklular Dönemi'nde Türklerin yerleşim merkezi ve biçimi hakkında bizlere bilgi sunmaktadır.

Geçmişte olduğu gibi, bugün de merkez olma özelliğini sürdüren Ulu Çınarın altında bulunan kahvelerde, insanlar dinlenerek, sohbet ederek ve 14. Yüzyıldan günümüze gelen Devlethan Camii'ni seyrederek, çaylarını yudumlarken; asırlık çınarın gölgesinin de tadını çıkarmaktadırlar.

Ulu Çınar'ın bulunduğu yer önceleri kaldırım taşı döşeli bir yol ağzıyken, daha sonra trafiğe kapatılmış, zemin düzeltme çalışması yapılarak ağacın çevresi tarihsel bir meydan havasına kavuşturulmuştur. Günümüzde Çınaraltı, turistlerin ve Yalvaç'a gelen ziyaretçilerin ilk uğrak yeri ve kentteki yoğun tarih ve doğa gezileri arasında verilen küçük dinlencelerin mekanıdır.

Pisidia Antiokheia
Çınaraltı
Devlethan Camii
Men Tapınağı
Yalvaç Müzesi
Kültür Evi
Anlatan Meydanı
Emir Ahmet Türbesi
Kaya Mezarları
Limenia Adası
Mesire Yerleri
Parklar
Kent Merkezi
Yalvaç Pazarı

Yalvaç Belediyesi 2005 © Her hakkı Saklıdır. İzinsiz Alıntı yapılması yasaktır.
web tasarim ankara
Web Tasarim