YALVAÇ BELEDİYESİNDEN KORONAVİRÜS SEFERBERLİĞİ

Yalvaç Belediyesi Koronovirüsle ( Covid 19) mücadele çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Çin’de başlayıp tüm dünyayı saran Koronovirüsü ile ilgili tedbirler yurt genelinde alınmaya devam ediyor. Yalvaç Belediyesi de Koronovirüs tehdidine karşı ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları için seferber olmuş durumda. Açık ve kapalı pazar yerleri, otogar, otobüs durakları, çocuk parkları, tabakhane, çöp konteynırları, Banka ve ATM önleri, banklar, cadde ve sokaklar, gerek Yalvaç Belediyesi İtfaiyesi tarafından sabunlu su ile yıkanarak, gerekse de Zabıta Müdürlüğü'nün hem püskürtme hem de sisleme yöntemiyle yaptığı ilaçlama yöntemleriyle baştan aşağı dezenfekte ediliyor. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Yalvaç Belediye Başkanı Av. Halil Hilmi TÜTÜNCÜ "18 Mart Çanakkale Şehitleri haftasındayız. Hiç kuşkusuz ki Çanakkale deyince aklımıza en imkansız şartlar altında, en ihtişamlı zaferlerin nasıl kazanıldığı gelir. Biraz zorlasak hafızamızı ve hatırlasak milletçe üstesinden geldiğimiz badireleri, inanıyoruz ki her musibete gülümser, her belayı kucaklardık. Şimdi Milletçe vereceğimiz bir imtihanın daha eşiğindeyiz. Korona belası ne yazık ki ülkemize de sirayet etmiş, tüm dünyaya olduğu gibi bizim başımıza da tebelleş olmuştur. Ancak geçmişte üstesinden gelmeyi başardığımız her olayda olduğu gibi soğukkanlılığımızı korumalı, panikten uzak, sağduyulu davranmayı bilmeliyiz. Küresel bir salgınla karşı karşıyayız. Haliyle bireysel düşünemeyiz. Tedbirlerimiz bireysel olsa bile sonuçları toplumsal olacaktır. Tabi tam tersini söylemekte mümkün. Hatalarımız bireysel olsa da bedeli toplumsal olacaktır. Bu sebeple yüksek bir sorumluluk duygusuyla hareket etmeli, ihmale asla yer verilmemelidir. Yalvaç Belediyesi olarak içinde bulunduğumuz durumun ciddiyetinin farkındayız. Gerekli tüm tedbirleri alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarımızı gece gündüz demeden aralıksız sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan da ricamız bireysel olarak alabilecekleri tedbirleri en üst düzeyde tutmaları, kişisel temizliklerine dikkat etmeleri ve özellikle Sağlık Bakanlığımızın uyarılarına mutlaka uymalarıdır. Allah'ın izniyle üstesinden gelmeyi başardığımız birçok musibet gibi bu virüsü de def edecek, en kısa zamanda toplum olarak sağlığımızı yeniden tesis edeceğiz" dedi.

2020-03-18